duminică, 29 martie 2020

Sfantul Mucenic Chiril -un sfant important al lumii noastre

Sfantul Mucenic Chiril a carui credinta s-a aflat inaintea lui Dumnezeu ca aurul scos din topitoare a fost silit spre jertfele idolesti de catre ighemonul Luchie pe vremea imparatiei lui Deciu .
Acest sfant s-a aratat a fi barbat desavarsit cu intelegerea inca de cand era prunc pentru ca se deprindea la lucruri bune si se povatuia spre placerea Dumnezeiasca .
Si oriunde auzea ca locuiesc placuti ai lui Dumnezeu isi lasa parintii si se lipea de aceia ca sa poata auzi de la ei cuvantul lui Dumnezeu si sa se intareasca in credinta si in fapte bune .
Iar dupa ce a venit in varsta desavarsita a fost pus Episcop al cetatii Gortiniei din insula Creta .
Si intotdeauna se punea pe sine pilda de viata imbunatatita cu cuvantul si cu lucrul inaintea turmei sale ocarmuind vreme de 50 de ani scaunul episcopiei .
Si intarind bine in credinta lui Hristos turma cea incredintata lui si pe multi aducandu-i de la inchinarea de idoli la adevaratul Dumnezeu cand a ajuns la adanci batraneti avand 84 de ani de la nasterea sa a fost prins de ighemonul Luchie si silit jertfa necuratilor zei .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...