luni, 2 martie 2020

Sfantul Mucenic Isihie -un sfant important al lumii

Acesta a trait pe vremea imparatului Maximilian fiind intaiul slujitor al Imparatului si facand totodata parte si din Senat .
Dupa porunca imparatului ca toti crestinii care erau in armata daca nu se vor lepada de Hristos sa fie dezbracati de uniforma si sa petreaca viata de rand Isihie a fost dezbracat de vesmintele cele de mult pret cu care era imbracat a fost imbracat mai departe cu o haina proasta de lana fara maneci si a fost dus sa traiasca laolalta cu femeile .
Dupa aceasta imparatul chemandu-l la sine l-a intrebat daca nu se rusineaza ca a fost coborat din cinstea de magistru la felul acela de vietuire cu totul necinstit de vreme ce el ca imparat nu poate sa aseze pe crestini in vredniciile si la puterea pe care Isihie o avea mai inainte .
Dar sfantul Isihie spunand ca cinstea din veacul acesta este trecatoare si ca numai cinstea pe care o are cineva inaintea Domnului Hristos este vesnica si nesfarsita imparatul a poruncit sa i se lege o piatra de moara de gat si sa fie aruncat in raul Oronte si in care Sfantul si-a gasit sfarsitul sau fericit .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...