joi, 5 martie 2020

Sfintii Adrian si Natalia-sfintii importanti ai lui Dumnezeu

Marele prigonitor al Bisericii lui Hristos paganul imparat Maximian omorand pretutindeni multi crestini a mers in Nicomidia cetatea Bitiniei si a intrat mai intai in capistea idoleasca de s-a inchinat necuratilor zei .
Apoi cazand cu fata in jos inaintea idolilor a adus necuratele lor jertfe impreuna cu toti cetatenii .
Dupa aceea a poruncit ca pe cei ce cred in Hristos sa-i caute si sa-i aduca la chinuire .
Ingrozirea lor era infricosata asupra acelora ce ar sti undeva un crestin ascuns  si ar spune sau il va prinde singur si-l va aduce la judecata ii fagaduia daruri si cinste .
Atunci se dadeau la moarte vecini pe vecini si tata pe fii pe de o parte temandu-se de ingrozirea imparateasca iar pe de alta asteptand plata .
Pentru aceea oarecare din pagani apropiindu-se de mai marii ostilor au zis :"Iata crestinii s-au ascuns in pestera .
Eu i-am auzit acolo in noaptea aceasta cantand si rugandu-se Dumnezeului lor ."
Atunci indata s-au trimis ostasi care alergand degraba si ajungand la acea pestera au prins pe toti crestinii cati au fost in ea adica 23 de barbati si legandu-i cu lanturi de fier i-au adus in cetate ca sa-i puna inaintea imparatului .
In vremea aceea imparatul mergea la jertfe cu careta spre capistea idoleasca .
Pe cale l-au intampinat ostasii care duceau pe acei crestini legati si i-au zis :"O imparate iata acestia sunt potrivnicii poruncii tale care batjocoresc pe mai-marii nostri zei ".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...