duminică, 15 martie 2020

Sfantul Longhin Sutasul -un sfant important al lumii

Domnul nostru Iisus Hristos prin negraita Lui mila a binevoit sa ne mantuiasca de la pierzare cu patima Sa cea de voie prin cruce prin moarte si prin inviere dandu-Se spre chinuri ca sa se raneasca pentru pacatele noastre .
Atunci un sutas anume Longhin de neam din Capadocia fiind sub stapanirea lui Pilat a fost pus impreuna cu ostasii sai sa slujeasca la Sfintele Patimi si la rastignirea lui Hristos .
Vazand el minunile cele ce s-au facut de Hristos adica cutremurul si schimbarea soarelui in intuneric mormintele deschizandu-se mortii inviind si pietrele despicandu-se a marturisit ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu precum graieste Dumnezeiescul Evanghelist Matei :"Iar sutasul si cei ce strajuiau impreuna cu dansul pe Iisus vazand cutremurul si cele ce s-au facut s-a temut foarte tare zicand :Cu adevarat Fiul lui Dumnezeu a fost Acesta ".
Despre Longhin sutasul zic unii ca el a impuns cu sulita in coasta Domnului Iisus Hristos care a murit pe cruce iar din sangele si apa ce au curs a castigat tamaduire pentru ochii sai cei   bolnavi .
Apoi fiind ingropat trupul facator de viata al lui Hristos Longhin iarasi a fost pus de Pilat sa strajuiasca cu ostasii pe Iisus Care zacea in mormant .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...