duminică, 24 aprilie 2016

Manastirea Sfantul Ioan Rusu-o alta manastire importanta a tarii noastre

Manastirea Sfantul Ioan Rusu a fost infiintata la sfarsitul anului 2008 pe ruinele unei foste unitati militare a Politiei de Frontiera Giurgiu .
Este situata la marginea localitatii Slobozia comuna aflata la doar cativa pasi de Dunare .
In apropiere se afla o padure de stejari seculari -astazi in posesia manastirii nou infiintate.
Infiintarea locasului de cult se leaga de o dorinta mai veche a Preasfintitului Parinte Ambrozie Episcopul Giurgiului care s-a implicat foarte mult ca acolo la marginea unei paduri frumoase sa fie ridicata o manastire care sa devina pentru acele locuri o oaza de lumina spirituala pentru toti cei ce vor pasi pragul Sfantului Locas .
Astfel cu ajutorul lui Dumnezeu si cu sprijinul unor crestini adevarati la inceputul lunii octombrie 2008 o Hotarare de Guvern a transmis din administrarea Ministerului Internelor si Reformei Administrative -Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Giurgiu in administrarea Ministerului Culturii si Cultelor pentru Episcopia Giurgiu imobilul Slobozia proprietatea statului in vederea amenajarii unui asezamant monahal.
Astfel a luat fiinta Manastirea "Sfantul Ioan Rusu ".
Crescut in obstea Schitului Darvari din Bucuresti cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie Episcopul Giurgiului Protosinghelul Macarie Sotarca primul Staret al manastirii Sfantul Ioan Rusu a purces la demararea in data de 20 noiembrie 2008 a primelor lucrari de constructie ale locasului monahal.
In aproximativ o luna de zile lucrand cu sase echipe de mesteri veniti de la Piatra Neamt si Suceava s-a reusit amenajarea unui Paraclis inchinat Sfantului Ioan Rusul si a unui corp de cladire ce are la parter o sala de mese pentru 40 de persoane cu bucatarie iar la etaj 6 chilii fiecare cu baia ei .
Paraclisul respecta intru totul traditiile ctitoriilor moldovenesti din timpul Sfantului Voievod Stefan cel Mare .
Catapeteasma este sculptata din lemn de stejar lucrata manual la Piatra Neamt nefiind totusi terminata.
Icoanele existente sunt destul de vechi -din secolul al XVIII-lea si au fost aduse de la vechea Biserica a manastirii Cascioarele situata pe malul drept al Argesului pe drumul ce coboara de la Targoviste la Giurgiu in satul cu acelasi nume .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...