miercuri, 13 decembrie 2017

Nicoreni-o altã mãnãstire importantã a țãrii noastre

Mãnãstirea Nicoreni este o mãnãstire de cãlugãri cu hramul Sfântul Mare Prooroc Ilie al cãrei Stareț este Arhimandrit Rafail Bodiu și aflatã în satul Nicoreni din raionul Drochia Republica Moldova la aproximativ 180 de kilometri nord de Chișinãu trecând prin Bãlți și la 12 kilometri vest de orașul Drochia .
Mãnãstirea Nicoreni a fost întemeiatã de Parohul Bisericii din satul Nicoreni (actualul Stareț) ) într-o tabãrã de copii construitã în anul 1975 și închisã în anul 1991 .
Complexul alcãtuit din douã corpuri de case și o clãdire .
În anul 1994 în cantina fostei tabere se sfințește Biserica cu hramul în cinstea Maicii Domnului "Portãrița ".
Chiliile se aflã în pavilioanele ce au aparținut taberei.
Tot aici se aflã câteva încãperi destinate pelerinilor care sosesc din locuri îndepãrtate (chiar și din Ucraina ) pentru a lua parte la acatistele și slujbele oficiate de pãrintele Rafail socotit tãmãduitor de boli .
Construcția Bisericii de varã cu hramul Sfântul Prooroc Ilie a fost începutã în anul 1993.
Timp de cinci ani a fost ridicat nivelul întâi .
Aceastã Bisericã va fi construitã în stil rusesc îmbinat cu cel local va avea douã nivele fiecare nivel având câte trei altare .
Slujbele se țin dupã tipic cu miezonopticã Ceasurile și Liturghie spre dimineațã 
De asemenea a fost construitã în 1996 o trapezã încãpãtoare cu bucãtãrie iar în vara anului 1998 trapeza este pictatã în stil neobizantin de doi pictori din Drochia.
Mãnãstirea dispune de o bibliotecã impunãtoare alcãtuitã din literaturã Bisericeascã în special acatiste canoane și cãrți de slujbã - toate în limba rusã.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...