vineri, 8 aprilie 2011

Amza Pellea-creatorul lui nea marin

Amza Pellea e un mare actor ,care a ramas si ramane viu prin filmele lui ,dar si prin scenetele comice ,jucate de Nea Marin.
Filme in care a jucat :"Nea Marin miliardar","Dacii" ,dublat fiind de Emanoil Petrut ,deoarece el avea atunci o imensa pierdere de voce.
Este un mare actor ,care ne face mandri de tara,limba si nationalitate ,pentru ca a jucat doar in filme romanesti ,si doar cu actori romani ,si cu texte scrise doar in limba noastra ,prin asta ne face sa ne mandrim cu nationalitatea noastra.
Filmele in care acesta a jucat ,se gasesc in zilele noastre pe discuri care pot fi puse la video ,si vazute alaturi de toata familia,chiar si de copiii si sa li se vorbeasca de marele nostru actor .
In urma lui a ramas ,o fata ,Oana ,care ii duce mai departe renumele de actor  si o face destul de bine ,jucand in nenumarate spectacole ,si avand un succes rasunator la public ,si jucand chiar si in filme ,ducand mai departe meseria tatalui.
Legenda continua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...