vineri, 22 aprilie 2011

Violenta:cum sa o combatem

Violenta este o forma de manifestare total nepotrivita ,indiferent de motiv ,indiferent de imprejurare ,indiferent de scop ,nu trebuie sa fim violenti ,sau in cazul in care nu ne convine ceva sa spunem direct fara sa ne enervam,sa incercam sa le spunem fara sa ii certam ,ca sa nu ne faca sa ne para rau .
Violenta este total nepotrivita ,chiar si pentru karatisti ,si asta chiar daca ei spun ca sunt tehnici de autoaparare ,nu sunt de acord.
Atunci cand cineva vrea sa se apere de bataie ,normal ar trebui sa se retraga din mijlocul conflictului si sa nu se bage,pentru ca risca sa fie omorat,sau bagat in spital sau in cazul cel mai rau arestat pentru vatamare corporala.
In scopul cresterii corecte a copilului ,si invatarii non-violentei ,ar trebui purtate discutii pe aceasta tema ,si ar trebui difuzate emisiuni care sa dea o alternativa celor care nu vor sa fie violenti sub nicio forma.
Doar ca emisiunile acelea nu sunt difuzate nicaieri ,iar campaniile care sunt facute pe marginea acestui subiect ,sunt de scurta durata,si atunci normal ca nu se intampla nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...