luni, 4 aprilie 2011

Ciprian Porumbescu-o mare valoare pentru muzica interbelica

Ciprian Porumbescu e un mare compozitor ,care ne-a facut si ne face in continuare mandri prin muzica ramasa dupa moartea lui,care e destul de auzita.
Una din piesele cele mai auzite este balada compusa de el,care e pusa pe fundalul sonor al unei reclame tv.
A avut insa si opereta "Crai nou",care a avut un succes rasunator ,la vremea respectiva,el suferind de probleme ale gatului.
Cu toate astea a avut nenumarate lucrari care l-au facut celebru,l-au facut sa devina o emblema culturala a tarii noastre ,cu care sa ne mandrim si in zilele noastre ,si ca de cate ori vedem pe cineva la televizor sa ne dorim sa fie macar jumatate din cat a fost el.
La televizor il da frecvent pe Mircea Dumitrescu,un copil caruia,la fel ca si lui Ciprian Porumbescu ii place vioara si participa la fel ca si compozitorul nostru la toate concursurile ,vrand sa-si valorifice talentul,si sa fie recunoscut peste tot in lumea noastra ,dar si pe globul pamantesc,si sa fie chemat peste tot,dar numai cand are ceva de spus.

Un comentariu:

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...