vineri, 15 aprilie 2011

Gil Dobrica-un alt cantaret valoros pentru tara noastra

Gil Dobrica este un mare cantaret de soul ,R&B si jazz ,care a facut oamenii sa se mandreasca cu tara,nationalitatea si limba lor ,avand printre cantecele preluate si cantece romanesti.
Este un om care ne face sa fim mandri cu tara,limba si nationalitatea noastra ,el avand in repertoriu cantece ca "Hai acasa",sau "Ordinea de zi",preluata de la George Nicolescu.
Este un om care aparea numai cand avea ceva de spus,si doar cu melodii care ii puneau in valoare vocea ,si nu canta chiar orice.
Doar melodii care aveau mesaj,care spuneau ceva ,care nu aveau cuvinte vulgare si fara injuraturi ,nu aceste cuvinte nu erau in cantecele sale.
El este Ray Charles al nostru ,avand o voce de aur ,fiind foarte ascultat atunci,acum muzica lui nu se mai aude sub nicio forma ,nici la televizor nu mai e dat ,decat in emisiunile care mai amintesc de el,si de anii de demult,cum este "Intrecerea Anilor",unde Adrian Enache a cantat "Hai acasa",dar in rest nu se mai aude deloc,desi povestea ar trebui sa continue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...