miercuri, 27 aprilie 2011

Impactul violentei asupra copiilor mici-consecinte

Impactul violentei asupra celor mici ,nu este neaparat fizic ,cat mai ales emotional ,si le afecteaza in mare masura si gandirea,deoarece ,un copil care vede zilnic bataie si in acelasi timp aude si cearta poate fi mai tarziu un copil violent,cu gandul doar la a bate pe cineva ,sau la a face rau ,in timp ce altii se gandesc cum sa-si ocroteasca familiile,cum sa le fie de ajutor,cum sa faca ,ca cei dragi sa nu sufere si sa nu ii mai auda ca nu se simt bine,sau ca ii doare ceva.
Multi dintre copiii care au vazut in casa batai si cearta ,au ramas nu doar cu un comportament putin schimbat ,dar si cu multe sechele ,iar unii dintre ei s-au imbolnavit ,din pricina batailor aplicate de profesori, de parinti care nu i-au batut numai o singura data,sau pur si simplu din cauza cazaturilor ,care uneori au fost puse sub semnul intrebarii ,de cunoscutii lor pentru ca s-au gandit ca un altul a murit din vina unui profesor,sau a unui parinte violent,care nu a stiut sa explice cu blandete ca e mai mare si hotaraste pentru binele lui.
Din acest motiv ,autoritatea atunci cand exista si cand trebuie aratata ,nu o aratam ,prin a fi violenti,sau prin a-i spune tot timpul ca suntem mai mari si vrem respect,deoarece ei inteleg cu vorba buna,fara a fi violenti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...