sâmbătă, 23 aprilie 2011

Violenta in mediul inconjurator si asupra celor din jur

Violenta este cea mai dura forma de aratare a autoritatii parentale sau pedagogice ,mai ales atunci cand copilul este mic si nu intelege ce e binele si raul,caracterul copilului nu se formeaza fiind duri si exigenti  cu ei ,deoarece atunci cand e mic copilul nu poate diferentia binele de rau,adevarul de minciuna ,"dulcele" de "rece" s.a.
Toate lucrurile trebuie aratate ,fara a incerca sa le dam copiiilor impresia ca suntem rai,sau ca nu se poate ajunge sub nicio forma la o intelegere ,sau sa certam copilul pentru o nota mica luata la o lucrare sau la un profesor care l-a ascultat si poate ca nu a stiut.
O fire "rece" nu va putea niciodata sa se apropie de copiii ,cu atat mai putin sa le arate ce simte pentru ei,sau sa le zica.
Violenta nu trebuie folosita pentru a-i calma pe copiii care intr-una iau note proaste,se cearta ,fumeaza in curtea scolii sau au venit putin ametiti din cauza unei beri baute cu colegii ,sau a mai multora ,pentru ca ,chiar si mari fiind ,copiii isi formeaza tot felul de imagini ,despre mama lor,despre un profesor sau mai multi ,si despre familia lor in general.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...