vineri, 1 aprilie 2011

Traditia romaneasca,limba romana si promovarea lor in lume

Traditia romaneasca este promovata in lume foarte des,deoarece toti tinerii care au plecat din tara si care nu pot reveni de sarbatori acasa ,cumpara carne de porc,curcan,sau miel pentru a face si ei sarbatorile,pentru a-si face preparatele specifice perioadei.
De asemenea ,si muzica este una specifica perioadei,cel putin de Craciun si pana la Sfantul Ion,se asculta si se canta colinde ,peste tot in lume,unde sunt romani.
De Paste se asculta si se canta colinde doar in anumite zone din tara noastra ,nu peste tot ,nici in diaspora nu am auzit ca vreun cantaret sa se duca si sa cante colinde ,cel putin nu de Paste,decat in unele zone ,dar nu peste tot.
Traditia romaneasca insa nu e promovata chiar peste tot,din punctul acesta de vedere suntem marginalizati,ca tara.
Ar trebui facute demersuri pentru pastrarea traditiei,cumva,si nu cine pleaca sa uite limba,si nu doar atat ,traditiile romanesti.
Si asta pentru ca indiferent unde suntem,sangele e de roman,si nu e nicaieri ca in tara noastra,chiar daca venim si stam numai cateva luni pe an,pentru ca avem rezidenta,si pentru ca ne cheama strainatatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...