marți, 26 aprilie 2011

Violenta si demersurile pentru oprirea ei

Violenta este o manifestare total nepotrivita ,mai ales pentru copiii mai mici ,care nu au cum sa inteleaga ,ca ce au facut ei nu e bine ,nu se face ,pot fi explicate cu blandete ,nu neaparat cu ajutorul unei purtari autoritare ,copilul neputand sa inteleaga de ce este certat,sau de ce parintii nu vorbesc cu ei,sau de ce se poarta putin mai rece si nu ii mai iau in brate asa cum o faceau inainte ,si sunt tratati rece .
Mai mult decat atat ,ei sunt mult prea mici ,cateodata pentru a intelege ce s-a intamplat ,si asta mai ales ,cand sunt la camin ,atunci ei trebuie pedepsit doar putin ,fara sa il chinuim ,pentru ca fiind mic sunt putine sanse ca copilul sa inteleaga ca nu a facut bine ca l-a batut pe colegul,sau pe altcineva.
Mai tarziu putem sa vorbim cu el,nu sa il certam ,vorbind pur si simplu ,un copil poate intelege mult mai bine ,decat amenintandu-l cu bataia ,sau certandu-l pentru ca nu a facut ceva cum trebuie,sau pentru felul in care s-a purtat ,nu!
Nu sunt de acord cu parintii care isi bat copiii pentru ca nu le-au spus poezia unor rude,sau pentru ca ceva din casa s-a spart. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...