vineri, 29 aprilie 2011

Discriminare si rasism-cum sa le oprim

Discriminarea este diferentierea oamenilor ,prin acordarea unei atentii exagerate ,unuia dintre ei ,si prin acordarea unei iubiri infinite ,doar unuia singur,prin cumpararea de lucruri scumpe sau accesibile doar celui mai mic.
Rasismul este diferentierea culorii pielii si a limbajului ,oarecum ,prin jigniri ,prin injuraturi ,si prin multe altele.
Ca exemplu ,pe strazi atunci cand intalnim copiii de etnie roma,si ei ne cer un banut ,sau ceva de mancare ,si cineva spune ca nu ii da "tiganului",mie mi se pare ca suna urat ,pentru ca ei uneori pot arata mai multa dragoste fetelor ,decat romanii.
Un exemplu de tigan cu scoala ,este Damian Draghici ,care canta superb acum in America ,unde nu ii este rusine cu originile lui .
Un alt exemplu este Emi Dragoi ,care dincolo de origini ,e un foarte bun,un excelent saxofonist,si cu care ne mandrim ,el cantand superb.
Discriminarea ar trebui sa nu mai fie prezenta ,nicaieri ,dar pentru a reusi sa ne formam o parere si sa ne-o spunem fara sa il ofensam pe cel de langa noi,ar trebui facute campanii serioase ,si melodii care sa nu ii invete pe copiii sa discrimineze,ci sa ii invete dragostea si respectul fata de celalalt ,si sa nu invete reversul.
Copiii si oameniii in general ,ar trebui sa arate dragoste si protectie pentru celalalt,si nu sa il discrimineze,dar pentru asta trebuie realizate campanii destul de serioase in mass-media,si in scoli ar trebui purtate conversatii pe marginea acestui subiect,si cum sa ocroteasca copiii ,pe ceilalti copiii.
Ca exemplu,pot sa dau liceul nostru ,unde aveam drept colega ,o fata de etnie roma,dar cu un suflet imens ,si care la un moment dat s-a imbolnavit,si nu mai venea atat de des la scoala,dar noi ii aratam o dragoste imensa,asa cum si ea ne arata noua.
In concluzie ,discriminarea si rasismul ,sunt doua pacate mari,ce nu trebuie savarsite sub nicio forma de nimeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...