miercuri, 9 martie 2016

Malaiesti -o alta manastire importanta a tarii noastre

Manastirea Sfantul Antonie cel Mare este o manastire ortodoxa ce se inalta in satul Malaiesti din rasaritul comunei Dumbravesti judetul Prahova .
Accesul catre manastire se poate face de pe Drumul Judetean 102 drum care face legatura intre orasele Ploiesti si Slanic -Prahova .
Manastirea este situata la aproximativ 28 de kilometri de Ploiesti si 16 kilometri de Slanic Prahova .
In padurea de la Malaiesti a existat cu mult timp inainte -250 de ani -un schit de calugari care apartinea de Manastirea Vulcanesti .
Despre acest schit nu se stiu prea multe informatii un lucru cert fiind faptul ca ultimul monah cunoscut al sau a fost calugarul Vlad .
Inceputurile manastirii Sfantul Antonie cel Mare se datoreaza Ieromonahului Antonie Lita de la Manastirea Crasna Prahova .
Un ajutor deosebit a venit din partea lui Guiu Ioan din Ploiesti care a donat parintelui o parcela de teren semnificativa .
Calugarului Antonie i se arata in vis cladirea unei manastiri si locul unde trebuie exact construita precum si harul ce o va inconjura .
Cu o credinta nezdruncinata calugarul Antonie porneste pe drumul vazut in vis .
Gaseste la Malaesti locul indicat si incepe seria miracolelor :donatii de teren materiale de constructii bunuri ajutoare de tot felul pica precum mana din cer .
Cu binecuvantarea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist a fost infiintata actuala manastire de monahi cu hramul Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul si a fost instalat Staret al noii Manastiri ieromonahul Antonie Lita de la Manastirea Crasna -Prahova .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...