marți, 29 martie 2016

Manastirea Sfintei Cruci-o alta manastire importanta a tarii noastre

Manastirea Sfintei Cruci a luat fiinta in anul 1992 fiind amplasata la doi kilometri de orasul Oradea intr-un loc unde inainte de aceasta data nu exista nicio asezare.
In locul sterp specific zonei se inalta azi din credinta pentru credinciosi o adevarata comoara a Transilvaniei -un adevarat complex monahal.
In doar cativa ani obstea manastirii a sporit impresionant in prezent numarand 75 de maici in fruntea carora se afla Maica Stareta Stavrofora Mina Badila si parintele duhovnic Protosinghel Atanasie Paleu cei care vegheaza la respectarea bunelor randuieli statornicite prin canoanele Sfintilor Parinti.
Maica Mina s-a nascut in localitatea Deal langa Sebes -Alba.
Satul natal al Sfintiei Sale era situat intr-o zona greu accesibila oamenilor chiar si pe jos -o localitate izolata de lume in inima codrilor ce o inconjurau protector.
Linistea asezarii ferite de ochii oamenilor a atras de-a lungul vremii nenumarati calugari ce s-au stabilit in pustiile din jurul acesteia afland aici loc tihnit pentru sufletul si rugaciunile lor.
Parintele Dometie  Parintele Mihail parintele Varsanovie parintele Arsenie Boca sunt doar cativa dintre oamenii cu ales har de care maica Stareta isi aduce aminte cu mare drag.
Inca pe vremea cand se afla in Manastirea Ramet impreuna cu mama sora si fratele ei Maica Mina a aflat din gura fratelui Ioan un pustnic din partea locului despre misiunea sa.
Dar intrucat nici prin cap nu-i trecea sa paraseasca Rametul mare i-a fost mirarea.
Fratele Ioan ii spunea la vremea aceea :"Tot stau si ma gandesc ca nu mult vei mai sta 
aici si vei pleca.
Undeva departe,departe...si Dumnezeu vrea sa ajungi acolo .
As vrea si eu sa ajung macar o data sa vad ce vei realiza.
Pentru ca vei munci mult.
Vei cladi Biserica atat de frumoasa cum nu s-a mai aflat vreodata in locurile acelea."
Maica il "certa" sustinand sus si tare ca ea nu doreste sa plece niciodata de la Manastirea Ramet.
Dar voia lui Dumnezeu a demonstrat ca fratele Ioan avea dreptate si ca intr-adevar misiunea ei era sa zideasca o manastire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...