duminică, 13 martie 2011

Anca Parghel-regina jazz-ului va trai mereu

Anca Parghel a fost pentru Romania ,dar nu numai ,mandria tarii,si este in continuare prin muzica ramasa dupa moartea ei fizica,legenda continua.
Piese ca "Brasil",Zamorena ,dar si piese scoase dupa ce a murit ,ca exemplu "Andale"ne fac sa ne mandrim cu faptul ca ne-am nascut in Romania,vorbim romaneste si suntem romani. 
 Cu toate ca nu a fost suficient de auzita,parerea mea ,a avut perioada ei de glorie scotand si piese in alte limbi(Fever),care i-au aratat adevarata ei valoare,dar si adevarata ei putere de a canta absolut orice,chiar si muzica generatiei tinere,muzica noua.
 Astfel a reusit sa darame ,oarecum mitul diferentei de generatii,dar si de opinie ,cantand cu totul altceva,fata de muzica obisnuita,caracteristica ei,pe care stia toata lumea ca o interpreteaza ,cantand cu Stefan Banica ,cu doua saptamani inainte sa moara ,dar si alaturi de baietii sai ,de Tom Boxer,si de multi alti tineri.
Ozana Barabancea s-a lansat cu ajutorul ei,dar si multi alti tineri ,care din pacate nu canta piesele ei,e adevarat destul de grele ,pentru unii si  de dificil de cantat ,este foarte adevarat ,ca nu toata lumea poate sa cante cum canta ea,este inimitabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...