joi, 17 martie 2011

Valeriu Sterian-o legenda a folkului romanesc

Valeriu Sterian este un mare cantaret roman de folk ,care a facut romanii sa fie mandri de nationalitatea lor ,de limba lor si de faptul ca vorbesc ,dar mai ales scriu corect romaneste.
Melodii ca "Amintiri cu haiduci" "Fericire"s.a,au rasunat de-a lungul anilor pe radiouri,dar si la televiziuni,fiind un foarte mare cantaret de folk,care ne face mandri ca suntem romani,vorbim romaneste si ca ne-am nascut in Romania.
In urma lui a ramas un baiat,care ,spre norocul lui ,a urmat muzica si care in prezent este baterist la Voltaj.
El este un cantaret a carui legenda continua si azi ca si cea a descoperitorului sau,Adrian Paunescu,in memoria caruia "Jurnalul National" a scos DVD-ul "Te salut generatie-n blugi" ,care il arata si pe Valeriu Sterian cantand melodiile sale cunoscute de publicul roman,dar si de diaspora ,carora le vibreaza inima la gandul ca sunt romani,vorbesc romaneste si ca s-au nascut aici.
Mai mult pe o selectie de muzica romaneasca am descoperit si alte melodii de-ale sale ca "Anotimpuri" ,pe care am descoperit-o si pe un album de colinde ,dar si pe un album pe care tot cei de la "Jurnalul" l-au scos in memoria lui ,ca toata lumea sa auda melodiile lui,dar mai ales tinerii ,si sa ne faca sa fim mandri ca suntem romani,vorbim ,dar si scriem corect romaneste ,dar si de tara noastra impreuna cu ceilalti colegi ai sai ,parte din ei traiesc.
El face parte din galeria artistilor care urca tara noastra pe primul loc la capitolul "romani de care suntem mandri",si asta chiar daca a trecut in nefiinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...