luni, 28 martie 2011

Grigore Vieru-al doilea Eminescu pentru Romania

Grigore Vieru a fost un mare poet ,dar si un mare compozitor pentru Romania ,si pentru cantareti precum :Fuego,Doina si Ion Aldea Teodorovici,Anastasia Lazariuc s.a .
El a luptat pentru Romania si pentru limba romana si popor ,dorindu-si binele poporului sau,si ca limba noastra sa fie vorbita corect,si sa fim mandri de nationalitate,de tara si de limba pe care o vorbim si in care scriem corect.
A luptat alaturi de Doina si Ion Aldea Teodorovici ,pentru limba romana,poporul roman si pentru mandria noastra de romani.
Iar lui Fuego i-a scris melodia ,pe care o canta si Ion Dolanescu "Casa parinteasca nu se vinde",care transmite tuturor romanilor sa nu isi vanda casa,dar si celor din diaspora ,ca nu e nicaieri mai bine ca in tara lor,chiar daca o vad doar cateva luni pe an.
El le face inimile tuturor romanilor sa tresalte de bucurie ,la auzul unor cantece in limba romana,de dorul tarii lor,de dorul celor dragi,de dorul graiului romanesc .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...