sâmbătă, 12 martie 2011

colindele si limba romana

Colindele sunt cantecele religioase raspandite in toate tarile lumii,dar si la noi ,in special,Grigore Lese ,Stefan Hrusca,Milenium ,Mioara Velicu ,Ho-Ra si multi altii .
Colindele sunt auzite doar de Sarbatori ,insemnand de Craciun ,si in unele zone si de Paste ,ca semn al Invierii ,respectiv al Nasterii Domnului,dar si ca semn al bucuriei tuturor oamenilor de pe Planeta noastra.
Colindele sunt raspandite in toata Romania,revenind la tara noastra si sunt auzite in toata Romania ,si ne fac sa fim mandri ca suntem romani,traim in Romania si vorbim romaneste.
Colindele fac parte din traditia noastra,si ne fac sa fim mai intelegatori,sa avem o cultura muzicala de intindere mare si sa ne gandim la noi si la altii si poate sa ne gandim cum putem ajuta si pe altii.
Nu inteleg in schimb,de ce tinerii de valoare ,si ma refer acum la toti ,sunt tinuti pe margine,lasati sa se uite la toate nonvalorile,si nu sunt bagati in seama,chemati la emisiuni sau implicati in campaniile care se fac ,si se fac destule,si de ce nu sunt chemati sa colinde de sarbatori,si sunt tinuti la usa ,fara sa li se dea drumul,si sa colinde ,si eventual sa se faca concerte in toate bisericile,nu numai intr-o singura biserica,nu numai intr-un singur oras,toti suntem romani si trebuie sa ne mandrim cu asta ,si cu faptul ca ne-am nascut aici ,si vorbim romaneste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...