duminică, 27 martie 2011

Violenta din Romania si lupta pentru combaterea ei

Violenta din Romania este foarte raspandita ,aproape peste tot,dar mai ales in scoli.
Asta se intampla din cauza faptului,ca la televizor,la stiri ,nu se da altceva decat violenta.
Violenta din reclame,violenta din filme,din desenele animate,dar si cea din jocurile de pe internet ii influenteaza pe copiii,in mod negativ,si din aceasta cauza ,zilnic auzim ca nu mai stiu la ce scoala,ori s-au batut doi copiii ,ori un copil a batut un profesor,dar si reversul medaliei .
Si asta din cauza faptului ca niciodata mass-media nu a desfasurat campanii serioase ,pe care sa le duca la bun sfarsit,sau sa mearga in scoli ,si sa le vorbeasca copiiilor despre violenta si efectele ei,ca copiii sa inteleaga ca nu e bine sa se bata intre ei ,sau sa bata pe altii mai mari.
In liceu ,in al doilea an ,a venit la noi ,o doamna psiholog ,cu care am discutat , si ne-am spus parerile noastre ,in privinta acestui aspect ,care macina pe toata lumea,noi nefiind violenti,niciodata la noi in scoala,nu se batea nimeni, cel putin eu nu am vazut nicio scena de violenta ,sau ca vreun coleg ,sa fie violent,sau nu-mi mai amintesc.
Violenta ar trebui combatuta si prin versuri ,care sa indemne la pace,prin muzica care sa ne faca sa ne gandim mai bine ,atunci cand vrem sa batem,sau cand amenintam cu bataia.
Chiar si un copil care greseste ,nu trebuie amenintat cu bataia,de genul:"te plesnesc!",in acest fel ,copilului ii este teama sa mai vina , si sa mai spuna ceva parintelui ,sau profesorului,cu vorba buna se poate face orice ,niciodata cu bataia ,sau cu amenintarea.
Scolile ar trebui "curatate" de astfel de copiii ,ca noi sa nu mai auzim niciodata ,de batai in scoli,sau in licee ,pentru ca ne doare,si ne doare rau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...