marți, 15 martie 2011

Doina si Ion Aldea Teodorovici-partizanii limbii romane

Doina si Ion Aldea Teodorovici ,sunt de departe partizanii limbii romane,poporului roman si al nationalismului ,cantecele lor vorbind despre Romania ,ca despre o tara frumoasa,astfel facandu-ne mandri ca suntem romani,ca vorbim romaneste si ca ne-am nascut in Romania.
Cantece precum "Trei culori","Noaptea marii betii""Eminescu","Pentru Ea"s.a arata cat de mult au luptat pentru limba romana ,poporul roman si nationalism,si ne fac mandri ca suntem romani,vorbim romaneste si ca ne-am nascut in Romania si fac romanii din diaspora sa le vibreze sufletul atunci cand aud cantece in limba romana.

Ei au luptat pentru tara ,pentru popor ,pentru limba si au incercat sa faca ceva pentru noi ca neam ,si pentru iubirea de patrie ,sa ne faca sa ne iubim tara si sa fim patrioti ,in adevaratul sens al cuvantului.
Muzica lor e o muzica pe care o poate asculta oricine,dar nu o poate canta toata lumea,nu toti pot sa lupte pentru tara si popor,mai bine zis nu toti vor sa lupte pentru tara ,pentru popor ,pentru limba ,dar si pentru a vorbi corect romaneste,sa nu mai zicem de scris.
Ei nu au fost singuri in lupta pentru limba,popor si nationalism,au luptat impreuna cu Grigore Vieru,un alt luptator,un alt partizan al limbii romane,poporului roman,dar si al nationalismului,si prin acest fapt ne fac mandri de faptul ca suntem romani,ne-am nascut in Romania si vorbim corect romaneste,fara sa gresim,de a scrie corect romaneste ,dar si de a citi corect in romaneste,fara vreo greseala.
Alaturi de ei a luptat si Adrian Paunescu ,pentru tara si popor si pentru a vorbi corect limba romana,fara a face vreo greseala.
Toti cei mentionati ne fac mandri ,ca suntem romani,vorbim romaneste si ca ne-am nascut in Romania,pentru ca avem cu ce ne mandri,si avem pentru ce lupta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...