vineri, 18 martie 2011

Florian Pittis-un actor si un cantaret de neintrecut

Florian Pittis a fost un mare actor dar si un cantaret de neintrecut ,facandu-ne mandri prin melodiile sale dar si prin talentul sau actoricesc,ca suntem romani,vorbim romaneste ,dar mai ales scriem corect ,dar si ca ne-am nascut in Romania.
Florian Pittis este de asemenea si lansatorul postului de radio 3net,care astazi ii poarta numele ,si pe care se difuzeaza muzica romaneasca ,dar si straina ,de calitate ,oameni care au ceva de spus.
Din pacate ,televiziunile nu l-au difuzat suficient ,nu l-au chemat atunci cand trebuia ,si nu il difuzeaza nici acum,decat la emisiunile de cultura generala ,in care se dau fragmente de poezii ,sau melodii .
La o emisiune de televiziune de la Antena 1 ,s-a dat un fragment din poezia "Sunt tanar ,doamna" ,iar concurentul a trebuit sa completeze cu cuvantul lipsa.
Pe un disc pe care l-am cumparat cu "Jurnalul National" am descoperit,de fapt stiam de aceasta melodie ,"Raspunsul e vanare de vant" ,dar cantata in limba engleza,de vocea lui remarcabila ,care ne face mandri pe toti romanii de nationalitatea noastra ,de limba noastra si de originile noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...