miercuri, 9 martie 2011

folclorul romanesc si limba romana

Folclorul este muzica cu caracter oral,fara un autor precis ,care e cantata chiar si de tineret ,doar ca e orchestrata diferit.
Cantareti ca Ioan Bocsa,regretatul Liviu Vasilica,Gelu Voicu,Veta Biris,Sava Negrean Brudascu ,Dragan Muntean ,Dumitru Farcas,Nicolae Furdui-Iancu s.a,au dus folclorul romanesc ,dar si limba noastra ,peste hotare,in diaspora ,si ne-au facut sa fim mandri ca suntem romani si ca vorbim romaneste.
De asemenea avem si tineri precum Ana-Maria Tomoioaga ,Alexandru Bradatan ,Eusebiu Gafita,Eduard Leanca,si multi altii,care de asemenea ne fac sa ne mandrim ca suntem romani si ca stim limba tarii noastre.
Folclorul a dominat aproape toate zonele ,inclusiv literatura,in care au intrat balade preluate din zona ,si muzica,cu care ne putem mandri.
Un stil apropiat de folclor,este de asemenea etno,care este abordat de catre copiii,adolescenti ,dar si de tineret ,care nu se considera pregatit pentru a canta folclor si care vor sa abordeze un stil apropiat de folclor,dar cu o linie mai alerta ,mai rapida decat cantecele origilnale.
Exemple:Alexandru Jidveianu,Betty Stroe,Radu Ille ,Etnic s.a ne fac sa ne tresalte inima din piept ,auzindu-le melodiile.
In concluzie,trebuie sa fim mandri ca traim in Romania,chiar daca unele nu ne ajung,si ne-ar trebui.
Romania e tara noastra,in care ne-am nascut,trebuie sa fim mandri ca suntem romani si ca vorbim romaneste si ca ne-am nascut aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...