duminică, 6 martie 2011

muzica pop si limba romana

Muzica pop ,e muzica auzita cel mai mult si cea mai difuzata alaturi de dance,rock,folk si altele.
Cantaretii de pop sunt la ora actuala cei mai difuzati,si cu cea mai mare popularitate de pe piata muzicala romaneasca ,dar si de peste hotare,ca exemplu Dan Balan ,Mircea Romcescu,Adrian Romcescu ,Marina Florea ,Ovidiu Komornyik ,Marcel Pavel ,Laurentiu Cazan(cantaret de pop-rock) ,Catalin Crisan,Lucia Bubulac(nou aparuta in peisaj)si multi altii.
Dar sunt si multi cantareti care au murit ,sau nu mai canta ,de altfel mai sunt si:Anastasia Lazariuc,Ion Suruceanu,Mihai Constantinescu,Alexandru Jula ,Aurelian Temisan,Adrian Enache,Daniel Iordachioaie ,care sunt difuzati doar la emisiunile de specialitate,si uneori la radio(daca difuzeaza muzica romaneasca,pentru ca acum ascultam mai mult muzica din afara tarii ,muzica noastra e difuzata doar pe posturi romanesti ,daca nu cumva acele posturi difuzeaza ,la fel muzica straina).
Multi dintre cantaretii de pop,sunt , din pacate difuzati,dupa moarte ,sau la zeci de ani dupa ce au murit ,iar in timpul vietii sunt foarte putin difuzati.
Un exemplu foarte bun ,din care toti ar trebui sa luam aminte ,este moartea Madalinei Manole,intamplata chiar de ziua ei.
Din asta ar trebui sa intelegem ca interpretii adevarati trebuie promovati,si nu cei care nu stiu nicio boaba de muzica,si sunt inculti.
Si mai sunt si alte exemple.

2 comentarii:

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...