luni, 7 martie 2011

hip-hop-ul si limba romana

Hip-hop-ul sau muzica de cartier , e muzica care acum se mai aude numai in cartier ,dupa ce in urma cu cativa ani o lege a interzis ca muzica de cartier sa fie ascultata peste tot.
Pana in acel moment ,toate posturile muzicale difuzau toate genurile de muzica ,inclusiv hip-hop,dar, un hip-hop cam amestecat,pe alocuri agresiv.
Trupe ca La Familia,BUG Mafia,Mobstarz,dar si Fara Zahar-care abordeaza intr-o maniera haioasa toate lucrurile, si care nu canta chiar muzica de cartier (ei sunt exceptia) in rest muzica celorlalte formatii a fost interzisa,continand un limbaj,considerat la vremea respectiva vulgar.
In vremea respectiva interzisa,acum se aude din nou pe radiouri,dar au aparut alti cantareti,care transmit un mesaj,pentru vremurile actuale destul de domestic.
Cantareti ca Puya,si multi altii au reaparut in peisaj ,modificand mesajul,si implicandu-se in campanii antidrog,pentru a le transmite tinerilor mesajul ca se poate trai si fara droguri sau etnobotanice,care omoara milioane si milioane de tineri.
Daniel Buzdugan,Mihai Morar si Puya au initiat campania "Panica la Etnobotanica ,alaturi de Radio Zu ,iar seara ,s-a vorbit si s-a cantat imnul campaniei,alaturi de cativa artisti cunoscuti,dar si consumatori sau fosti consumatori.
In concluzie ,ascultati muzica hip-hop sau de cartier,dar nu consumati droguri sub nicio forma,sunt nocive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...