vineri, 4 martie 2011

opera si limba romana

Opera este  parte din muzica clasica ,fiind raspandita pe tot mapamondul ,fiind ascultata de foarte multe persoane de varsta a treia ,dar si tineret,  care vrea sa cunoasca adevaratele valori ale Romaniei ,dar si ale altor tari.
Vlad Mirita este un foarte bun tenor ,care a ajuns sa cante cu soprane ca Angela Gheorghiu,o mare valoare a muzicii clasice romanesti.
Mariana Nicolesco ,candva o mare soprana ,a ajuns acum sa promoveze mari talente la festivalul de opera Haricleea Darclee ,la care se lanseaza mari talente care din pacate nu sunt promovate suficient in tara noastra ,neavand fonduri pentru ei.
Costel Busuioc este un tenor in devenire ,care s-a facut cunoscut in Spania castigand "Fiii lui Babel" ,un concurs in care au concurat si alti concurenti din alte tari,care nu au reusit sa se faca la fel de cunoscuti ca el,neluand decat locuri care nu ii duceau in fruntea clasamentului.
Tudor Ilincai ,este un baiat, care s-a facut cunoscut castigand Bravo Bravissimo ,iar acum este peste hotare si face mare succes.
Felicia Filip,s-a facut cunoscuta castigand "Glory of Mozart" si care a ajuns sa cante alaturi de Iris,K1,Lucia Bubulac si alte talente din muzica usoara ,sau din muzica clasica ,deopotriva.
Florin Georgescu este un tenor foarte cunoscut ,care canta peste hotare ,foarte cunoscut si aici ,dar nu prea promovat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...