sâmbătă, 19 martie 2011

Liviu Vasilica-regele folclorului din Teleorman

Liviu Vasilica este regele folclorului din Teleorman ,alaturi de "cavalerii"din grupul sau ,cu care a cantat pana cand a murit .
Melodii ca "Marine la nunta ta","Hai cu tresioara "si multe altele ne-au facut sa ne tresalte inimile din piept ,si sa ne mandrim ca suntem romani,vorbim romaneste si ca ne-am nascut in Romania.
 Ca multi alti cantareti de folclor,este recunoscut ca fiind un om cu multe calitati ,si care a lasat in urma lui multe cantece care fac ca Romania sa fie numarul unu in materie de folclor,si asta chiar daca nu a fost atat de difuzat ,decat la posturile de specialitate ,care difuzau folclor ,cu toate astea a fost un cantaret care,a avut cota lui de popularitate ,destul de mare ,deoarece si acum dupa moarte ,cantecele lui sunt cantate de Florin Vasilica ,baiatul sau ,si de ansamblul Teleorman ,cu care a cantat si tatal sau,si canta melodiile sale,ducandu-le mai departe ,dar nu numai cantecele ci si mandria ca suntem romani,vorbim romaneste ,si ca ne-am nascut in Romania.
Liviu Vasilica este un roman de nota zece ,datorita faptului ca a lasat muzica populara nemodificata ,originala si a cantat muzica asa cum a preluat-o.
Pentru acest fapt ,ne face mandri ,de tara,de limba,si de nationalitatea noastra,si il consider un om de nota zece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...