joi, 3 martie 2011

muzica clasica si limba romana

Muzica clasica e raspandita peste tot in lume,pe tot globul pamantesc, toata Europa a auzit de regretatul Dorin Teodorescu,Cleopatra Melidoneanu ,Angela Gheorghiu,Costel Busuioc,Daniela Raduica si altii .
Muzica clasica e foarte promovata in Italia,Spania ,Franta,SUA,Austria,Elvetia , dar si in alte tari.
Cantaretii de muzica clasica,opera,opereta ,muzica simfonica nu sunt atat de promovati la noi ca in tarile mai sus mentionate ,pentru ca sunt mai deschisi,la noi muzica clasica e promovata destul de putin ,pe langa muzica de alte genuri,dar nici nu avem fonduri pentru promovarea acestor tineri valorosi pentru tara noastra si pentru cultura noastra,a romanilor ,dar nefiind promovata specia,tinerii muzicieni au destul de putina cultura muzicala.
Trupa Distinto e una din putinele trupe care canta muzica clasica , combinata cu pop ,si care ,culmea,are si succes in tara noastra ,dar nu stiu pentru cat timp va mai avea acest succes , deoarece nu e prea promovata muzica clasica ,si opera in special ,in tara noastra.
Vlad Mirita este un tanar cu mult talent ,daruit de Dumnezeu ,care s-a lansat la Festivalul Mamaia si ,nu a avut atunci un atat de mare succes,o asa de mare faima ,ca dupa Eurovision ,cand a participat alaturi de Nico ,cu melodia compusa de Andrei Tudor,"Pe-o margine de lume" ,care inainte sa intre in concurs, au fost banuiti de faptul ca au copiat melodia,total fals.
Marcel Pavel e un cantaret foarte cunoscut,care s-a lansat  ,cantand opera,opereta si o mare valoare cu care noi, ca romani ne mandrim,fiind o adevarata valoare a operei,si a muzicii pop deopotriva ,cantand ambele genuri foarte bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...