joi, 2 martie 2017

Arnota-o altã mãnãstire importantã a țãrii noastre

Mãnãstirea Arnota este o mãnãstire ortodoxã cu obște de maici situatã în comuna Costești județul Vâlcea.
Mãnãstirea cu hramul "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" este una dintre mãnãstirile mari ale României .
Ea este situatã într-un colț pitoresc de pe înãlțimile Carpaților.
Mãnãstirea Arnota consideratã unul dintre cele mai reprezentative monumente istorice și de artã religioasã din țarã este situatã la 56 de kilometri de orașul Râmnicu Vâlcea pe teritoriul comunei Costești .
La Arnota se ajunge dinspre Mãnãstirea Bistrița pe un drum de piatra dupã o distanțã de 6 kilometri    mai existã și o potecã mai directã la numai 3 kilometri dar foarte greu accesibilã pe ploaie sau pe zãpadã.
Strãjuind masivul Arnota din peisajul pitoresc al Munților Cãpãțânii la altitudinea de 840 de metri asemeni unui cuib de vulturi Mãnãstirea Arnota pãstreazã între zidurile sale mormântul lui Matei Basarab Vodã evocând trãsãturile parcã întipãrite în piatrã ale acelui energic ctitor.
Prin arhitectura pictura și sculptura sa Mãnãstirea Arnota poate fi consideratã un important monument istoric și de artã religioasã din țarã fapt pentru care oricine ajunge prin partea locului vizitând Mãnãstirea Hurez sau Mãnãstirea Bistrița este îndemnat sã se încumete sã urce muntele pentru a cunoaște și acea bijuterie a Ortodoxiei românești.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...