vineri, 26 august 2011

Barbu Stefanescu Delavrancea-un alt scriitor pentru tara

Barbu Stefanescu Delavrancea este un scriitor care a facut ,si face istorie in continuare prin scrierile lui in totalitate in limba noastra ,si pentru noi,pentru a le intelege.
Romane si nuvele care l-au facut cunoscut:"Bunicul","Bunica","Neghinita","Domnul Vucea","Sultanica",s.a,au facut si fac romanii sa fie mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fiind scrise doar in limba noastra si doar pentru noi.
Este un scriitor care a facut oamenii ,si ii face in continuare mandri din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,operele fiind scrise cu cuvinte clare,carora le poate fi inteles sensul ,fara ca cei mici sa se chinuie si sa intrebe:"ce inseamna cuvantul acesta?",desi mai sunt unele cuvinte care nu pot fi intelese de toti copiii.
Este un scriitor care ne face sa spunem mandri ,dar in adevaratul sens al cuvantului:"sunt roman !",si fara teama unor conflicte ideologice din acest motiv.
Din pacate ,nu am vazut in afara portalurilor nicio carte biografica desi ar merita ,fiind "un scriitor de aur "pentru noi si pentru tara.
Si nu are nici strada ,desi ar trebui ,el fiind un partizan al limbii romane.
Nu are nici statuie ,desi ar trebui ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal ,deoarece conteaza foarte mult.
Inca un motiv de mandrie pentru toti romanii !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...