luni, 1 august 2011

Eusebiu Camilar-un scriitor care traieste si acum

Eusebiu Camilar este un scriitor care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic , scriind doar in limba noastra , si doar pentru noi, pentru a avea un vocabular bogat , si , prin urmare o cultura bine dezvoltata .
Cartea care l-a facut celebru a fost "Povestiri  eroice", fiind o abordare diferita a istoriei, in comparatie cu manualele scolare, destul de neclare,pe alocuri.
Este un scriitor care a facut oamenii sa fie mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , facandu-ne mandri , si intrand in "istoria literaturii romane",prin nenumaratele sale carti , care nu se mai studiaza azi,mai clar spus nu se mai gasesc in librarii.
Este un scriitor care ne face sa spunem mandri :"sunt roman !", si fara teama ca vom fi jigniti,alungati ,linsati sau contrazisi de catre alti concetateni , care nu au aceeasi opinie ca si noi , si care cred cu totul altceva despre tara lor,unii dintre ei plecand.
Din pacate , nicaieri , in afara portalurilor nu se gaseste o biografie intreaga despre el si viata  lui,desi ar merita , fiind un mare scriitor care a facut tara sa rasune de mandrie.
Si ar mai merita si o strada ca memoria lui sa fie pastrata asa cum trebuie,si nu numai prin carti.
Inca un motiv de mandrie pentru noi si pentru tara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...