vineri, 19 august 2011

Cristian Paturca-un cantaret de elita

Cristian Paturca este un mare cantaret care a facut oamenii sa fie mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , cantecele sale fiind scrise doar in limba noastra si doar pentru noi.
Este un cantaret care a facut oamenii sa se uite mandri spre tara lor , chiar si scriind cantece precum "Imnul golanilor",chiar si asa ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic.
Este un cantaret care ne face sa ne uitam spre tara noastra fara ura si, fara ganduri negre , chiar daca nu avem resurse ,si nu putem promova adevaratele valori,intre care este , de altfel.
Din pacate ,din ziua mortii nu am mai vazut imagini cu el, cantand sau vorbind ,desi tocmai acum ar trebui aratat ca toti tinerii sa stie cine a fost interpretul "Imnului golanilor",nu doar unii dintre ei.
Cu o luna inainte sa moara ,l-am vazut la televizor,chiar la Antena unu ,la stirile de la ora patru ,vorbind si cantand cu un cor de copiii.
Din pacate ,biografia sa este doar pe portaluri ,si este incompleta ,un administrator al portalului ar trebui sa ii completeze biografia ,sa nu fie facuta numai de forma,si sa o scoata si in librarii,sa o tipareasca.
Si ar trebui facuta si o strada in memoria lui,pentru a i se respecta memoria ,si chiar o statuie.
Inca un motiv de mandrie pentru noi toti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...