marți, 23 august 2011

Vasile Alecsandri-un alt mare poet al tarii noastre

Vasile Alecsandri este un alt poet al tarii noastre care ne-a facut si ne face mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , scriind poezii doar in limba noastra si doar pentru noi.
Intre volumele care l-au consacrat ca poet, se gaseste si cel de pasteluri ,in care gasim si poezia "Iarna",care se studia pe vremea cand eu eram copil,de fapt toata generatia noastra a studiat genul , in amanunt sau trecator ,fara prea multe cuvinte.
Este un poet care a facut oamenii sa se uite mandri spre tara lor ,chiar si fiind cultura mai putin promovata decat ar trebui.
Din pacate nu mai e la fel de studiat ,ca pe vremea generatiei noastre ,si nu mai este nici analizat cat ar trebui ,desi a fost ,si este in continuare , o legenda vie din punct de vedere poetic,si ar trebui promovata cultura la nivelul intregului oras ,si al intregii tari.
Biografia lui, nu se gaseste decat in format electronic ,iar o carte nu am vazut nicaieri ,desi ar merita .
Este un poet care ne face sa spunem mandri ,si bucurosi totodata :"sunt roman !",si fara teama ca va izbucni un conflict,sau alte temeri .
In schimb are o strada ,care ii poarta numele si prin care este omagiat ,desi s-ar putea face mai mult,pentru omagierea sa,o gala sau un premiu care sa ii poarte numele.
Inca un motiv de mandrie pentru toata tara noastra !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...