sâmbătă, 27 august 2011

Costache Negruzzi-un alt scriitor pentru important pentru tara noastra

Costache Negruzzi(sau Constantin ),este un scriitor care a facut si face istorie din punct de vedere literar ,prin scrierile sale ,in totalitate romanesti ,si fara a prelua cuvinte din alte limbi.
Opere care l-au facut celebru:"Sobieski si romanii","Alexandru Lapusneanul",s.a.,au facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,ambele opere vorbind despre istoria noastra ,una avand un personaj fictiv,iar cealalta unul real.
Este un scriitor care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fiind pur si simplu scriitorul ,si fara sa apara din motive minore la televizor ,asa cum se intampla in zilele noastre.
Este un scriitor care a facut si face istorie din punct de vedere literar ,el scriind opere care pot fi intelese de scolarii din gimnaziu ,si chiar studiate ,insa nu stiu daca se mai studiaza cat ar trebui.
Din pacate ,nu am vazut in afara portalurilor ,in nicio librarie ,o carte despre el si viata lui,si despre operele publicate ,desi ar merita,fiind "un scriitor de aur",pentru noi.
Este un scriitor care ne face sa spunem mandri si bucurosi ,in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !",si fara teama unor conflicte ideologice pe acest subiect.
Si ,nu am vazut ,desi ar merita o statuie ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual ,nu doar nominal.
Si nu are nici strada,desi ar merita ,el fiind "un monstru sacru al literaturii romane",si pe langa acestea ar merita si o gala.
Inca un motiv de mandrie pentru toti romanii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...