duminică, 28 august 2011

Mihail Drumes-un alt mare scriitor al tarii noastre

Mihail Drumes este un romancier care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,el scriind romane care au facut si fac istorie din punct de vedere literar.
Este un scriitor care a facut ,si face oamenii sa se mandreasca si sa se uite bucurosi spre tara lor ,chiar si fara a avea resurse suficiente pentru a promova adevaratele valori,adica adevarata cultura.
Romane care l-au facut celebru:"Invitatie la vals",s.a.,au facut si fac oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,fiind scrise doar in limba noastra ,si nefiind traduse in nicio alta limba.
Este un scriitor ramas in istorie ,el scriind romane de dragoste si facandu-i pe multi dintre tinerii de atunci sa se gandeasca la iubire si la dragostea pentru toata lumea.
Este un scriitor care ne face sa spunem cu adevarat mandri ,si bucurosi :"suntem romani !",intr-un singur glas ,fara teama ca vom fi jigniti ,sau ca vom intra in conflict cu alti co-nationali pentru ca au o parere opusa parerii noastre.
Din pacate ,in afara portalurilor nu am vazut in nicio librarie ,o biografie despre el,viata ,dar si despre scrierile sale,desi ar merita fiind "un scriitor de aur pentru tara noastra".
De asemenea, ar merita si o strada pentru a i se aduce un omagiu asa cum ar fi trebuit .
Si ar trebui confectionata si o statuie ,pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual nu doar nominal,deoarece nu e destul.
Inca un motiv de mandrie pentru toti romanii !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...