joi, 25 august 2011

Ion Agarbiceanu-un alt scriitor pentru tara

Ion Agarbiceanu este un alt scriitor care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,facandu-ne sa ne uitam bucurosi spre tara noastra ,chiar si asa cum este  .
Este un scriitor care a facut , si face in continuare istorie din punct de vedere literar ,prin cartile pe care le-a lasat in urma sa.
Este un scriitor care ne face sa spunem bucurosi ,si mandri totodata ,insa in adevaratul sens al cuvantului ,si fara o mandrie falsa :"sunt roman !",si fara teama ca vom fi contrazisi de catre cineva cu alta opinie ,sau ca va izbucni un conflict ideologic ,pe aceasta tema.
Este un scriitor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural , national si lingvistic ,neaparand pentru lucruri de importanta minora , asa cum apar "vedetele"din zilele noastre ,pentru a atrage atentia.
Din pacate nu am vazut nicaieri,in nicio librarie o carte despre el si operele pe care le-a scos de-a lungul timpului,desi ar merita , fiind o "perla intre scriitorii romani".
Si nu are nici strada ,desi ar merita,pentru ca a facut ,si face in continuare istorie din punct de vedere literar.
Si nu are nici statuie ,desi ar merita,de asemenea ,din motivele sus-mentionate .
Inca un motiv de mandrie pentru noi si pentru tara noastra !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...