marți, 2 august 2011

Nichita Stanescu-un alt poet al tarii noastre

Nichita Stanescu este un alt poet care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic , poeziile sale fiind doar in limba noastra si doar pentru noi .
Poezii care l-au facut cunoscut :"Nedreptate",s.a., au facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic si sa spuna cu mandrie :"sunt roman !", si fara teama ca vor fi contrazisi sau certati ,sau ca se vor certa pentru ca un alt cetatean , de alta origine are o alta opinie , diferita de a lor.
Este un poet care face oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural, national si lingvistic , dat fiind faptul ca a scris poezii care ajung la inimile tuturor ROMANILOR, si care ii fac sa le fie dor de cei dragi,sa se gandeasca la ei.
Din pacate , nu am vazut in nicio librarie, desi ar trebui o biografie despre el si viata lui, el meritand asa ceva , deoarece este "un poet de aur", pentru tara noastra , si ar trebui sa nu fie biografia doar pe portaluri ,ci si in librarii.
De asemenea , ar mai trebui difuzate si imagini cu el vorbind, sau recitand ,sau facand altceva, pentru ca tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu doar din punctul de vedere al numelui.
Inca un motiv de mandrie si bucurie pentru noi si pentru tara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...