luni, 22 august 2011

Constantin Dinischiotu-un regizor care va trai mereu

Constantin Dinischiotu este un regizor roman care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,regizand doar piese de teatru romanesti si doar pentru noi.
Este un regizor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , si sa ne uitam bucurosi spre tara noastra , chiar si fara a avea resursele necesare promovarii unor talente care merita.
Este un regizor care ne face sa spunem mandri ,si bucurosi in adevaratul sens al cuvantului :"sunt roman !",si fara teama unui conflict , cauzat de nenumaratele diferente de opinie,care exista in toata lumea.
Este un regizor care ne face mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,el neaparand prin scandaluri ,neaparand sa se certe cu cineva ,facandu-se cunoscut doar prin meseria lui,fara alte divagatii.
Din pacate , nu am vazut in afara biografiei electronice(pe care am gasit-o doar pe portaluri),in nicio librarie o carte despre el ,si piesele pe care le-a regizat ,desi ar merita.
Si nu are nici strada ,desi ar trebui facuta una,deoarece a fost un om cu scoala,si care ne-a aratat si ne arata ca avem cu ce ne mandri.
Si ar trebui facuta si o statuie ,ca tinerii sa il aiba in minte si vizual, nu doar nominal,dar pentru tot trebuie resurse,pe care nu le avem.
Inca un motiv de mandrie si de bucurie pentru toata tara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Horia Simionescu -un prozator si eseist important al tarii noastre

Mircea Horia Simionescu este un prozator si eseist  care ne face mandri din punct de vedere cultural national si lingvistic . Este un prozat...