vineri, 5 august 2011

Vladimir Maximilian-un mare cantaret al vremurilor de mult apuse

Vladimir Maximilian este un mare cantaret ,care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural , national si lingvistic , el calatorind peste hotare , si facand mii de romani sa fie mandri de tara lor din punct de vedere cultural, si sa spuna mandri :"sunt roman !", si fara teama ca vor fi alungati ,sau ofensati de catre cineva cu o alta opinie,fiind din aceeasi tara.
Este un cantaret care a facut oamenii sa se uite bucurosi spre tara lor , chiar daca nu putem fi mandri pe deplin , putem sa ne mandrim din punctele de vedere sus-mentionate.
Este un cantaret , care a fost mutat de la scoala unde fusese dus initial, si adus inapoi cativa ani mai tarziu,deja la gimnaziu.
Este un cantaret , care din pacate , nu are o strada a lui , desi ar trebui  el fiind un mare cantaret , intrat in legenda , despre care nu se vorbeste decat in cartea "Evocari".
Din pacate , nu am vazut nicaieri , pe niciun post de televiziune , imagini cu el vorbind,sau cantand , desi ar trebui ,pentru a avea in minte si fizionomia, nu doar numele.
Inca un motiv de mandrie pentru toti romanii !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...