marți, 30 august 2011

Eugen Ionescu-un alt om de valoare pentru cultura noastra

Eugen Ionescu este un mare scriitor care a facut ,si face istorie ,prin piesele de teatru pe care le-a scris ,si care astazi sunt jucate in toate teatrele din Bucuresti .
Este un scriitor care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,piesele sale de teatru fiind scrise doar in limba noastra si doar pentru noi,fara a fi traduse intr-o alta limba .
Este un scriitor care ne face sa ne uitam bucurosi si mandri spre tara noastra ,asa cum este ea ,cu bune si rele.
Este un scriitor care ne face sa spunem bucurosi :"sunt roman !",si fara teama unor conflicte ideologice cauzate de diferentele de opinie ale unor co-nationali,care poate nu au aceeasi parere ca si noi,desi sunt romani ,si s-au nascut in Romania .
Una dintre piesele care se joaca foarte des la teatrele din Bucuresti ,este  "Ionesco ,cinci piese scurte",care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural,national si lingvistic .
Din pacate ,biografia sa nu se gaseste decat in format electronic ,desi ar merita si o carte fiind "un scriitor de aur",pentru cultura noastra,o valoare in adevaratul sens al cuvantului.
Si nu are nici strada ,desi ar merita  fiind un om important pentru cultura noastra.
Si ar trebui facuta si o statuie,pentru ca toti tinerii sa il aiba in minte si vizual,nu doar nominal.
Inca un motiv de mandrie pentru noi toti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...