duminică, 21 august 2011

Emanoil Petrut-un alt actor care a facut oamenii sa fie mandri de tara lor

Emanoil Petrut s-a nascut la douazeci si trei februarie ,in anul o mie noua sute treizeci si doi ,si este un actor care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic ,jucand  doar in filme romanesti ,dar si dublandu-l pe Amza Pellea ,in filmul "Nea Marin miliardar", din punctul de vedere al vocii,Amza Pellea neavand vocea la capacitatile normale.
Este un actor care a facut oamenii sa se mandreasca ,si sa se uite bucurosi spre tara lor,spre tara unde s-au nascut ,au crescut si unde au invatat sa scrie ,sa citeasca si sa vorbeasca CORECT, limba romana .
Este un actor care a facut oamenii sa se mandreasca ,si sa spuna bucurosi ,in adevaratul sens al cuvantului "sunt roman !"si fara teama unor certuri ,sau diferente de opinie ,care sa degenereze in conflicte ,din cauza faptului ca altcineva are o alta opinie decat a noastra .
Din pacate , in afara de filmul in care acesta il dubleaza pe Amza Pellea ,celelalte filme nu sunt difuzate , la niciun post de televiziune,desi ar trebui.
Si ,nu am vazut , in afara portalurilor ,in nicio librarie , desi ar merita , o biografie tiparita ,despre el si filmele in care a jucat.
De asemenea , ar merita si o statuie pentru cate filme a jucat,si fiind "un alt actor de elita".
Si ar merita si o strada, sau cafenea care sa ii poarte numele,pentru a ramane viu in memoria tinerilor dornici de a cunoaste adevaratele valori.
Inca un motiv sa ne mandrim ca suntem romani !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...