sâmbătă, 20 august 2011

Hortensia Papadat Bengescu-o alta valoare a literaturii romane

Hortensia Papadat Bengescu este o mare scriitoare a tarii noastre care a facut oamenii sa fie mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,scriind doar in limba noastra si doar pentru noi.
A avut un parcurs destul de rapid, facandu-ne sa ne uitam  cu mandrie si chiar cu bucurie spre tara noastra,spre tara unde am crescut si ne-am nascut ,si de unde stim sa vorbim o limba atat de frumoasa si dulce ca limba noastra.
Este o scriitoare care a scris doar literatura in limba noastra si doar pentru noi, cartile sale fiind scrise numai in romaneste ,reusind sa ajunga si in diaspora , si facandu-i pe multi sa se bucure atunci cand vad carti scrise in limba lor.
Este o scriitoare care ne face sa spunem mandri si totodata bucurosi,in adevaratul sens al cuvantului:"sunt roman !", si fara teama unor contradictii cauzate de diferenta de opinie a unor co-nationali ,care nu au acelasi crez ca si noi.
Din pacate,scolile nu au in programele lor ,si cartile scrise de aceasta,desi ar trebui.
Si, in afara portalurilor nu am vazut in nicio librarie o biografie tiparita ,desi ar merita .
Nu am vazut nicio strada ,desi , in egala masura ar merita ,fiind o "scriitoare de platina"a tarii.
Inca un motiv de mandrie ,si de bucurie pentru noi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...