marți, 16 august 2011

Stefan Octavian Iosif-un mare cuceritor al tarii noastre

Stefan Octavian Iosif este un alt mare poet al tarii noastre , care a scris o sumedenie de poezii , doar in limba noastra , si doar pentru noi.
Este un poet care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,poeziile sale nefiind traduse in alta limba.
Este un poet care ne face sa ne uitam mandri spre tara noastra , si fara ura ,chiar daca nu e prea bine si nu avem resurse prea multe.
A fost casatorit cu sotia lui Dimitrie Anghel, Natalia Negru , de care s-a despartit , aceasta casatorindu-se chiar cu  el,si dorind sa se desparta de nenumarate ori.
Este un poet care ne face sa spunem bucurosi :"sunt roman !", si fara teama ca vom fi jigniti,contrazisi sau alungati de catre cineva care are aceeasi nationalitate , dar o parere diferita de a noastra.
Din pacate , in afara portalurilor nu am vazut nicaieri , in nicio librarie o biografie despre el si viata lui, desi ar merita , fiind "un poet ca nimeni altul".
Si nu are nici strada , desi ar merita ,pentru cate poezii au fost scrise de el in limba noastra , si pentru cat de mandri suntem.
Inca un motiv de mandrie pentru noi si pentru tara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...