luni, 15 august 2011

Florica Ungur-o alta stea care va trai prin muzica ramasa

Florica Ungur este o mare cantareata de muzica populara , care va trai prin muzica ramasa si care, ne face mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic, cantecele nefiind traduse in alta limba.
Intre altele ,"floarea Ardealului", a fost si profesoara de limba latina, dar si de greaca veche , facandu-ne sa ne uitam cu bucurie spre tara noastra si sa nu ne fie rusine , cu nationalitatea noastra .
Talentul muzical l-a mostenit de la mama sa, cu care a facut pian , dar si vioara.
Este o cantareata care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , cantand doine , dar si hore si facandu-ne sa spunem bucurosi :"sunt roman !", si fara teama ca vom fi contrazisi sau alungati din tara unde locuim cu acte si unde castigam mai mult decat la noi in tara.
Este o cantareata care va trai mereu , prin cantecele sale , dar si prin graiul sau oltenesc.
Sper ca, intr-o zi sa gasim in librarii o biografie despre ea si viata ei , si sa putem afla mai multe din biografia tiparita, deoarece in acest moment doar portalurile dau biografia ei completa ,desi ar trebui sa fie si in librarii.
De asemenea , ar trebui facuta si o strada , pentru a pastra in memoria tuturor numele ei.
Nu am vazut, de asemenea imagini cu ea vorbind desi ar trebui, pentru ca tinerii sa o aiba in minte si din punct de vedere vizual, nu doar nominal.
Inca un motiv de mandrie pentru noi si pentru tara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...