miercuri, 17 august 2011

Dimitrie Anghel-un alt poet de aur pentru noi

Dimitrie Anghel este un alt poet care ne face sa ne mandrim din punct de vedere cultural, national si lingvistic , poeziile sale fiind scrise doar in limba noastra si doar pentru noi.
Nascut in 1872,si mort in 1914 ,este un poet care ne face sa ne mandrim si sa ne uitam bucurosi,chiar nostalgici catre tara noastra,fara a avea ura,pentru simplul motiv ca nu avem resurse ,pentru promovarea valorilor adevarate,care merita si care nu apar pentru lucruri minore.
Este un poet , care ne face mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic ,poeziile fiind scrise numai in limba noastra si numai pentru noi.
Este un poet care ne face sa spunem mandri:"sunt roman !",si fara teama ca vom fi contrazisi de catre cineva care nu are aceeasi parere ca noi.
Din pacate, nu am vazut in afara portalurilor nicio biografie despre el si viata lui ,biografie care sa se gaseasca in librarii ,cu toate ca ar fi bine .
Si nu are nici strada , desi ar merita ,fiind o adevarata valoare,dar despre care nu se vorbeste.
Este un motiv pentru care, noi toti suntem mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic fiind o valoare "cladita"din pasiune pentru literatura,si in special pentru poezie.
Inca un motiv sa ne mandrim ca suntem romani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...