luni, 15 august 2011

Octavian Cotescu-un actor ramas in istorie

Octavian Cotescu este un mare actor care ne-a facut si ne face mandri din punct de vedere cultural, national si lingvistic , fiind un actor de mare valoare care a jucat in nenumarate scenete .
Este un actor care a facut oamenii mandri , prin scenetele in care a jucat si care fac ca el sa fie un nume intre actorii romani de calitate.
Este un actor care a ajuns celebru fara a face scandal , sau a aparea in reviste cu acest specific , facandu-ne astfel sa ne uitam mandri spre tara noastra, ba chiar cu nostalgie , si fara ura, chiar daca nu avem chiar conditiile din strainatate.
Este un actor care ne face sa spunem mandri :"sunt roman !", si fara teama ca vom fi alungati sau contrazisi de catre altcineva , de aceeasi nationalitate , dar cu alta opinie decat a noastra.
Din fericire, scenetele in care acesta a jucat sunt difuzate de televiziunile publice, astfel ca tinerii il au in minte si nominal, dar si vizual .
In schimb , in afara portalurilor nu am vazut nicaieri, in nicio librarie o biografie tiparita,desi ar merita fiind "un actor de aur", pentru tara noastra.
Si ar merita si o strada care sa ii poarte numele, si sa fie ca un omagiu adus lui.
Inca un motiv de mandrie pentru noi si pentru tara !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...