sâmbătă, 6 august 2011

Tudor Musatescu-un mare comic al literaturii romane

Tudor Musatescu este un mare comic al literaturii romane , el scriind nenumarate comedii , care sunt difuzate si astazi, mai mult sau mai putin.
Este un scriitor care a ajuns cunoscut in literatura nationala,fiind doar pasionat si neavand nicio legatura cu literatura .
Este un scriitor , ale carui scenete nu sunt difuzate atat cat ar trebui, si care nu este atat de studiat , nici in scoli , desi ar trebui .
Una dintre scenetele care l-a facut cunoscut este "Titanic Vals", care s-a jucat in mii si mii de variante ,cu mii si mii de ecranizari ,dar si cu distributii nenumarate.
Este un scriitor care a facut oamenii sa spuna mandri :"sunt roman !", si fara teama ca vor fi contrazisi,sau alungati din tara unde locuiesc cu acte ,sau sa aiba teama de a vorbi limba deoarece "e interzis".
Din pacate , doar portalurile dau biografia completa , desi ar trebui ca aceasta sa se gaseasca si tiparita ,nu doar in varianta electronica.
Si ar mai trebui facuta in memoria sa si o strada , pentru a deveni pe deplin nemuritor.
Inca un motiv de mandrie pentru noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...