vineri, 19 august 2011

Iulia Hasdeu-o mare poeta a tarii noastre

Iulia Hasdeu este o mare poeta , dar si filosoafa a tarii noastre care a facut oamenii si ii face in continuare sa se mandreasca ,scrierile sale fiind doar in limba noastra si doar pentru noi.
Este o poeta care a facut oamenii sa se mandreasca din punct de vedere cultural,national si lingvistic , neaparand in niciun scandal,sau pentru lucruri de importanta minora.
A avut un parcurs destul de rapid , stiind deja sa citeasca si sa scrie la sase ani ,si publicand primele lucrari chiar in adolescenta.
Este o poeta care ne face sa ne uitam cu mandrie spre tara noastra,chiar daca nu avem conditii pentru promovarea tinerelor valori, dar si a adevaratelor valori care se nasc si cresc aici.
Din pacate nu am vazut, in afara portalurilor nicio biografie tiparita ,desi ar merita ,fiind "o poeta de aur pentru noi", si un model pentru alti tineri care vor sa aleaga acest drum .
In schimb,un liceu ii poarta numele, fapt care este imbucurator pentru cultura noastra, dar si pentru mandria noastra de romani.
Este o poeta care ne face sa spunem mandri:"sunt roman!", si fara teama ca vom fi jigniti, sau ca altcineva cu alta parere decat a noastra ne va certa,sau izgoni din tara unde ne castigam painea,si unde , in plus locuim cu acte.
Inca un motiv de mandrie pentru toti romanii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pompiliu Constantinescu-un critic literar important al țării noastre

Pompiliu Constantinescu este un critic literar care ne face mândri din punct de vedere cultural național și lingvistic . Este un critic lite...